Home

11:00 - 14:00 "De noen doen" met Martin Vincken

N-VA/Eenheid levert burgemeester in Herenthout

15-10-2018

Herenthout - N-VA/Eenheid wijst in Herenthout Gemeentebelangen naar  de oppositie. Er komt een coalitie met CD&V. Burgemeester wordt Stijn Raeymaekers (N-VA/Eenheid).

In Grobbendonk is er een nieuwe coalitie tussen GIB (Grobbendonk in Beweging) en N-VA. Marianne Verhaert wordt burgemeester. In Olen is Seppe Boucquillon burgemeester in een coalitie met Sp.a en Groen, coalitiepartner O1 moet naar de oppositie.

In Hulshout blijft Geert Daems (CD&V) aan het commando. Hij heeft net als burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) in Westerlo de absolute meerderheid. In Herselt moet burgemeester Luc Peetermans (CD&V) op zoek naar een job. N-VA gaat er in zee met Mensen met Mensen. In Geel blijft Vera Celis (N-VA) burgervrouw. Ze werkt verder in een coalitie tussen N-VA en CD&V. In Herentals werken CD&V en N-VA aan een coalitie. Mien Van Olmen (CD&V) kan er burgemeester worden. In Lille is er een coalitie tussen N-VA en Groen en wordt Marleen Peeters (N-VA) burgemeester.

In Berlaar zetten CD&V en N-VA de coalitie verder. Burgemeester blijft Walter Horemans (CD&V). In Heist-op-den-Berg halen zowel CD&V als N-VA 10 zetels. Luc Vleugels kan er burgemeester blijven. In Nijlen blijft Paul Verbeeck (CD&V) waarschijnlijk burgemeester maar hij moet er wel naar een nieuwe coalitiepartner.

 

Meer nieuws op www.kempennieuws.be

Ludo coenen