Home

11:00 - 14:00 "De noen doen" met Martin Vincken

Archief

In het begin van de jaren tachtig werd alles erg amateuristisch opgevat, was er geen sprake van een deftig beleid en werd er een frequentie uitgezocht die bruikbaar was om muziek te draaien. Met zelfgebouwde zenders en antennes was de chaos snel compleet. Heel wat Vlaamse - en Belgische artiesten wisten ons te vinden en de verzoekplatenporgramma's werden een waar succes! Nadien werden de radio's opgeroepen hun illegale activiteiten stop te zetten en een meer gestructureerde aanpak werd opgedrongen. Radiostations die niet volgens een wettelijk kader een zendvergunning hadden bekomen, moesten hun uitzendingen staken of werden opgepakt.

Enkele foto's van vroeger

Oude foto's.

Ondertussen bestaat de radio sinds 1982 en hebben we nog steeds de beste medewerkers, adverteerders en presentatoren, die "hun radio" elke dag opnieuw willen voorzien van de beste muziek, stemmen en vooral regionale berichten willen verspreiden. Zo blijf je op de hoogte van wat onze regio te bieden heeft.

Er werden in het verleden ook een aantal naamsveranderingen doorgevoerd. Wat ooit als Radio Liefkenshoek begon, kreeg later nog de naam R.L. (afkorting), HerenthoutFM door de sterke binding met Herenthout en nadien door de samensmelting van HerenthoutFM en Family radio Herentals naar Omroep Neteland. De samenwerking werd mogelijk gemaakt, nadat de eigenaars van Family Radio nationaal, eind 2015 de frequenties van StoryFM hadden ingenomen.

Omroep Neteland heeft nu tot doel, mensen te entertainen, informeren en amuseren.