Home

19:00 - 23:59 "Non-stop hits voor de avond"

Boetebanaan achter ruitenwisser

17-08-2022

Herentals - Er zit een banaan achter uw ruitenwisser"
De stad Herentals beschikt in het kernwinkelgebied over een groot aantal parkeerplaatsen. Die zijn voornamelijk bedoeld voor bezoekjes aan onze lokale handelaars en de horeca. Helaas merken we dat die parkeerplaatsen vaak langdurig en onbetalend worden ingenomen.
Daarom controleren de stad en politie vanaf 1 september intensiever op betalend en foutief parkeren. Wie zijn wagen onbetaald of foutief parkeert, krijgt een boete. Zo maken andere de parkeerders meer kans op een plek bij een bezoek aan het stadscentrum. Het Gratis Herentals Kwartiertje blijft wel van kracht. Als u korter dan 15 minuten parkeert en een parkeerschijf legt, hoeft u dus niet te betalen.
Om de strengere controles aan te kondigen, start er midden augustus een brede communicatiecampagne. Wanneer u tussen 16 augustus en 1 september uw wagen parkeert in het centrum van de stad, vindt u bij vertrek mogelijk een banaan achter uw ruitenwisser. Dat gebeurt ongeacht of u juist of foutief, betaald of onbetaald hebt geparkeerd. We zijn genereus: iedereen krijgt een banaan.
 
meer nieuws op facebookpagina kempennieuws.be
ludo coenen