Home

00:00 - 06:00 "Non-stop hits door de nacht"

13 chauffeurs tegen de lamp bij Wodca-actie

21-10-2024

Nijlen/Berlaar - 

13 chauffeurs lopen tegen de lamp bij WODCA-actie

 

Van zaterdag op zondagnacht organiseerde politiezone Berlaar-Nijlen een WODCA-actie die kadert in de nationale BOB-campagne.
Dertien bestuurders bliezen positief. “Hetzelfde resultaat als bij de zomeractie” zegt korpschef Dirk Van Peer “We blijven hameren op de gekende BOB-formule: wie BOB is, drinkt niet.”

 

Naast de nationale zomer BOB-campagne lopen er ook doorheen het jaar verschillende WODCA-acties. Politiezone Berlaar-Nijlen stond afgelopen weekend opgesteld op 2 locaties. In de Pastorijstraat in Berlaar werden 281 voertuigen gecontroleerd. 7 personen hadden te diep in het glas gekeken. 

Nadien stond er nog een tweede controle in de Broechemsesteenweg in Nijlen. Hier bliezen 6 chauffeurs positief waarbij 4 chauffeurs hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Bij één bestuurder werd 2,48 promille vastgesteld. Een andere bestuurder had zijn rijbewijs niet bij, zijn wagen werd voor 6 uur ineghouden.  

 

“Met opnieuw slechts 0,03% geïntoxiceerde bestuurders is deze WODCA-actie alweer een goed resultaat. Met de feestdagen in het verre vooruitzicht hopen we dat bestuurders bewust blijven kiezen om nuchter in de auto te stappen” besluit Dirk Van Peer.

 

meer nieuws op facebookpagina kempennieuws.be

ludo coenen